ABD’li General: Radikalizm kendine yer arıyor

Radikal grupların dünyadaki dağılımı hakkında değerlendirmelerde bulunan ABD’li General Robert Brown, DAİŞ’e bağlı yeni radikal silahlı grupların Asya kıtasında kendilerine yer aradığını söyledi.

Haber Merkezi

ABD’li General Robert Brown terör örgütü DAİŞ mensuplarının Ortadoğu ülkelerine dağıldıklarını ve Asya kıtasında kendilerine yeni yerler bulma peşinde olduklarını söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da katıldığı bir askeri seminerde konuşan General Brown, sadece Endonezya’da 30’a yakın radikal grubun DAİŞ’e bağlılıklarını ilan ettiğinin altını çizerek, radikal savaşçıların başka ülkelere geçişlerinin önüne geçilmesi için ABD’nin Asya kıtası kıyılarında 10 binden fazla asker bulundurduğunu söyledi.

Birçok radikal silahlı grubun da Ortadoğu’da kendilerine yer bulmak için arayış içerisinde olduğunu belirten General Brown, “Şu anda Bangaldeş, Filipinler, Endonezya ve Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinde yeni radikal gruplar ortaya çıkıyor ve bunlar tüm dünya ülkeleri için tehlikeli radikalizm unsurları olarak ortaya çıkabilirler.” diye ekledi.