Sezen ve Tarkan, Ceylan için söyledi; Gözlerime astılar seni

Türkiye müziğinin güçlü isimleri Sezen Aksu ile Tarkan, ilk kez bir albümde düet yaptı. İkilinin seslendirdiği Ceylan isimli şarkı, Ceylan Önkol için bestelendi.

Haber Merkezi- Türkiye müziğinin güçlü isimleri Sezen Aksu ile Tarkan, ilk kez bir albümde düet yaptı. İkilinin seslendirdiği Ceylan isimli şarkı, Ceylan Önkol için bestelendi.

İkili, Yaşar Gaga'nın 'Alakasız Şarkılar' albümü için 'Ceylan' adlı şarkıyı seslendirdi. Sözü ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan parça, müzik tarihinin unutulmazları arasına girmeye aday.

ŞARKININ SÖZLERİ


Ah yüreğimde dört nala atlar
Atların sağrısında kanatlar
Sağ yanım boydan boya Mezopotamya
Sol yanımda Rumeli ağıtları patlar

Gözlerime astılar seni
Ceylanım kör oldum ben
Ne havan topu ne mermi
Senle vuruldum ben

Ah gözümün yaşı sel Selanik
Diyarbekir’e bir türkü selalık
Gezme ceylan bu dağlarda gezme
Gece gerdanlık gündüz mezarlık

CEYAN ÖNKOL

Ceylan Önkol, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü Hambaz mezrasında, 28 Eylül 2009 günü hayvanlarını otlattığı sırada Yayla Karakolu'ndan atılan havan topu nedeniyle hayatını kaybetti. Adli tıp raporuna göre ise Ceylan, kırsal arazideki patlamamış bir havan topu mermisine elindeki metal tahra aleti ile vurmuş ve merminin patlamasına sebebiyet vermişti. Önkol ailesinin devlet aleyhine açtığı maddi ve manevi tazminat talebi 2015'te karara bağlanmış ve  mahkeme, Önkol ailesine 28 bin 208 lira 85 kuruş maddi tazminat ödenmesine karar vermişti.