Video- Halepli Ümran yaşama tutundu

kurdistan24.net

Haber Merkezi- Halep'teki çatışmanın simgesi haline gelen Ümran'ın(Omran Daqneesh) yeni görüntüleri ortaya çıktı. Ailesiyle birlikte Halep'te yaşayan Ümran'ın sağlığının yerinde olduğu görüldü.

Ümran şu anda dört yaşında ve  Halep'te ailesiyle birlikte yaşıyor. Videoda kardeşleriyle oynarken görüntülenen Ümran'ın sağlığının da yerinde olduğu görünüyor.

Ümran'ın babası Muhammed Kheir Daqneesh, röportajında yaşadıkları olayları anlatırken, "Evimizde oturuyorduk. Ümran ve ben cep telefonlarıyla oyun oynayarak vakit harcıyorduk. Sonra ev vuruldu. O sırada Ümran'ı kucağıma aldım ve ailenin geri kalanını bulana kadar onu güvenli bir odaya koydum." diyor.

Suriye'nin Halep kentinde geçtiğimiz yıl 18 Ağustos'ta çekilen görüntülerde, bir ambulansın içinde oturan ve yüzü görünmeyecek derecede kan ve toza bulanmış olan Ümran, tek başına ambulans içinde oturduğu sırada çekilen görüntülerinden sonra, Halep savaşının sembolü haline geldi. Ümran'ın ağabeyi Ali ise  saldırıda aldığı ağır yaralar sonrası kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

O tarihte 5 yaşında olan Ümran'ın 17 Ekim'de başka bir saldırıda ağır yaralandığı hatta öldüğü iddia edilmişti.