Kerkük’te Haşdi Şabi zulmü

İran destekli Şii paramiliter milis gücü Haşdi Şabi’ler, Kerkük’ten Bağdat’a giderken minibüsten indirdikleri Sünni bir gence akıl almaz işkenceler uyguladı.

Haber Merkezi

Kerkük’ten Bağdat’a giderken, Peşmergeye yardım ettiği gerekçesiyle Haşdi Şabi milisleri tarafından alıkonulan ve isminin açıklanmasını istemeyen Iraklı Sünni bir Arap, yol kontrolü yapan Haşdi Şabi mensuplarının yolcuları minibüsten indirip kimlik kontrolü yaptıklarını, ardından kendisini alıkoyduklarını ve minibüsün gitmesinin ardından bir odaya kapatıp zincirlerle kendisine vurmaya başladıklarını söyledi.

Haşdi Şabi milislerinin elektrik kabloları ve zincirlerle işkence ettiklerini belirten Iraklı Sünni vatandaş, işkence sonucu sırtı ve vücudunun diğer yerlerinde oluşan yaraları göstererek, yetkililerden kendisine bu işkenceyi edenlerin yargılanmasını istedi.

İşkence sırasında kendisine değişik suçlamalarda bulunulduğunu aktaran vatandaş şöyle konuştu:

“İlk önce, ‘Sen Peşmergeye yardım ediyorsun’ diye çeşitli işkenceler ettiler. Daha sonra, ‘Sen DAİŞ’lisin’ dediler. Ama ben kendi halimde siyasetle silahla işi olmayan bir işçiyim. Ellerinde benimle ilgili en küçük bir olumsuz delil olmamasına rağmen bana bu işkenceyi yaptılar.”