Mesrur Barzani: Kürdistan, Ortadoğu’ya model olacak

Kürdistan’daki Hristiyan din temsilcilerini kabulünde konuşan Mesrur Barzani, Kürdistan’ın demokrasi ve birlikte yaşam kültürü ile Orta Doğu’da model alınması gereken bir yer yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Haber Merkezi

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Kürdistan’daki Hristiyan azınlıkların temsilcilerini kabulünde konuştu.

Kürdistan’ın DAİŞ terörüne karşı tüm dini azınlıklara kacak açıp Peşmergenin canı pahasına Kürdistan’ın farklı renklerini koruduğunu vurgulayan Mesrur Barzani, “Geçmişte zor savaş şartlarında Kürdistan dağları dini azınlıkları nasıl korumuşsa Kürdistan da bugün aynı korumayı gerçekleştirecek ve farklılıkları her türlü tehlikeden koruyacaktır.” dedi.

Kürdistan’daki tüm farklı aidiyetler için birlikte yaşam ve demokratik değerler konusunda Kürdistan’ı Orta Doğu’da model alınması gereken bir yer yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Mesrur Barzani, Kürdistan’ın birlikte yaşam geçmişinin buna çok olumlu bir zemin sunduğunu söyledi.

Ninova bölgesindeki DAİŞ’ten kurtarılan Hristiyan yerleşim birimlerine de değinen Güvenlik Konseyi Başkanı, Kürdistan olarak bu yerleşim yerlerinde Hristiyanların kendilerini yönetmesinden yana olduklarını söyledi.

Terör örgütü DAİŞ’ten kurtarılan yerleşim yerleri ve DAİŞ sonrası sürecin de konuşulduğu görüşmede Kürdistan’da 25 Eylül’de gerçekleşecek bağımsızlık referandumu yoğunca konuşuldu.

Hristiyan vatandaşlara ve milyonlarca savaş mağduru insana kucak açması ve bu insanlara yardım elini uzatmasından dolayı Kürdistan yönetimine teşekkürlerini sunan konuk heyet, Kürdistan’ın bu tavrının Hristiyanların Kürdistan’ı kendi öz vatanları olarak görme hissiyatını çok güçlendirdiğini belirtti.

Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani'nin, Hristiyan azınlık temsilcileri ile görüşmesi
Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani'nin, Hristiyan azınlık temsilcileri ile görüşmesi