Süleymaniye'de imama pusu

Kürdistan Dini Alimler Birliği şiddetle kınadı.

Haber Merkezi- Süleymaniye’nin Qeladize ilçesinde bir imam, cuma namazı çıkışında evine giderken yolda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. İmam’ın Kürdistan İslami Topluluğu (Komel) üyesi olduğu açılandı.

Ahmedi Dêri lakabıyla da bilinen İmam Hazım Sıddık Ali, Qeladize ilçesinde görevli olduğu el Rehman Camisinden Cuma namazını kıldırdıktan sonra çıkıp evine doğru gittiği sırada, yolda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Şeqlawa’ya bağlı bir köyün nüfusuna kayıtlı olan Ahmedî Dêri, 2003 yılından bu yana Qeladize’deki imam olarak görev yapıyor ve orada yaşıyordu.

Kürdistan İslami Topluluğunun (Komel) Qeladize teşkilatında görev yapan Ahmedî Dêri, ilçedeki Komel’li imamların örgütlenmesinden sorumluydu.

Görevli olduğu El Rehman Camisinde bugün, cuma namazını kıldırdıktan sonra evine gitmek üzere olan Ahmedî Dêri, yoldayken önünü kesen bir aracın kurşun yağmuruna tutuldu. Dêri, vucudunun çeşitli yerlerine isabet eden yedi kurşun ile olay yerinde hayatını kaybetti.

DİNİ ALİMLER BİRLİĞİNDEN KINAMA

Kürdistan Dini Alimler Birliği, İmam Hazım Sıddık Ali’nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki göstererek olayı kınayan bir açıklama yayımladı.  Yapılan açıklamada, sorumluların bir an önce bulunup yasalar nezdinde gerekli cezaya çarptırılması çağrısında bulunuldu.

“Her ne amaçla yapılmış olursa olsun bu insanlık dışı olayı şiddetle kınıyoruz.” denilen açıklamada, saldırganların sadece bir imama değil önemli bir devlet kurumuna da saldırdıkları ifade edilerek aynı bölgede daha önce de bir imamın kaçırıldığı ve henüz akıbetinden hiçbir haber alınamadığı belirtildi.