Batman’da Referandumla Dayanışma İnisiyatifi kuruldu

25 Eylül’de yapılacak Kürdistan bağımsızlığı referandumuna destek amacıyla, 8 Ağustos’ta Batman’da Bağımsızlık Referandumuna Destek İnisiyatifi kuruldu.

Haber Merkezi - 25 Eylül’de yapılacak Kürdistan bağımsızlığı referandumuna destek amacıyla, 8 Ağustos’ta Batman’da Bağımsızlık Referandumuna Destek İnisiyatifi kuruldu.

İnisiyatif açıklamasında, Diyarbakır’da kurulan Bağımsızlık Referandumu İnisiyatifi altında çalışmalarına başladıklarını ve amaçlarının da Kürdistan’da gerçekleşecek olan bağımsızlık referandumunun önemini birçok yoldan halka yaymak ve dünyaya da Kürdistan bağımsızlığı oylamasının doğal ve yasal olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

Batman İnisiyatifi ilk ziyaretini Batman Barosu’na yaparak Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede, Batman İnisiyatifi Baro Başkanı’ndan hem şahsi hem de kurum olarak Kürdistan’daki referandumu desteklemelerini talep etti.

Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, bir birey olarak referandumu desteklediğini, referandumun yasal bir hak olduğunu ve bunun kendisinde büyük bir heyecan yarattığını söyledi. Çakan, ayrıca referandumun Yönetim Kurulu tarafından da tartışılacağını ve baronun tüm avukatlarını da İnisiyatif’in gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgilendirileceğini belirtti. Çakan, bu konuyu Bölge Barosu’na da taşıyacaklarını dile getirerek sonradan Bölge Barosu’ndan referandum için ortak bir açıklama gerçekleştirileceğini söyledi.

Batman İli Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi şu kişilerden oluşuyor:

1-  Ali Nergis

2-  Ali Can Barut (PDK-Bakur)

3-  Aydın Üneşi (İlahiyatçı- Kürtçe Öğretmeni)

4-  Aziz Özdemir (PAK Batman İl Başkanı)

5-  Berken Bereh (Şair)

6-  Evindar Tekin (Kurdolog)

7-  M. Selim Temir (Dişçi)

8-  Osman Zinnur Erçin (Eğitimci-Yazar)

9-  Ömer Faruk Gergerlioğlu (Doktor)

10- Sait Temel(Yazar-Ahmede Xani Derneği)

İnisiyatif, Kürdistan bağımsızlığı oylamasına destek amacıyla bazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, demokratik halk örgütleri, sendika, basın kurumlarını ziyaret edip bazı aydınlarla da bir dizi görüşme gerçekleştirecek.