DAİŞ'ten kurtarılan kentlerde silahlı milis korkusu

Irak Milli Kuvvetler Başkanlığı Meclisi üyesi Ahmet Mesari, Babil kentinde Irak’ta bulunan silahlı milis güçleri tarafından işlenen kaçırılma ve faili meçhul cinayet olaylarının arttığını söyledi.

Haber Merkezi

Irak Milli Kuvvetler Başkanlığı Meclisi üyesi Ahmet Mesari, Babil kentinde Irak’ta bulunan silahlı milis güçleri tarafından işlenen kaçırılma ve faili meçhul cinayet olaylarının arttığını söyledi. Kaçırılan veya öldürülen 500 kişinin listesini Abadi’ye gönderdiğini belirten Mesari, gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

Babil’in kuzeyinde mezhepsel ayrılıklar nedeniyle gerçekleşen olayların tedirgin edici olduğunu ifade eden Mesari, Irak Başbakanı Haydar Abadi ve Babil Operasyonlar Komutanlığı’ndan yasaların verdiği sorumluluk çerçevesinde bu olaylarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Özellikle son aylarda cinayet ve kaçırılma olaylarının arttığını ifade eden Mesari, Babil’de, Irak’taki silahlı milis güçleri tarafından güpe gündüz kaçırılma olaylarının gerçekleştirildiğini, kaçırılan kişilerin ölü bulunduğunu dile getirdi. Mesari, halk arasında büyük bir korkunun hakim olduğunu belirterek, konuyla ilgili hükümeti bilgilendirdiklerini ancak henüz herhangi bir adım atılmadığını söyledi.

Bu tür olaylarla bölgenin demografisinin değiştirilmek istendiğini ifade eden Mesari, olayların günden güne arttığını ve DAİŞ’ten kurtarılan Babil’in kuzeyi ve Cerf Elşehir bölgelerinden göç eden ailelerin geri dönmelerine izin verilmediğine dikkat çekti.