Batman'daki STK'lara referandum ziyareti

Batman Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi Heyeti, Kürdistan'da 25 Eylül'de gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumuna destek için Batman'daki STK'ları ziyaret etti.

Haber Merkezi

Batman Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi Heyeti, Kürdistan'da 25 Eylül'de gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumuna destek için Batman'daki STK'ları ziyaret etti.

Dün gerçekleşen destek ziyaretlerinin ilki Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi ve Batman Eczacılar Odasına oldu.

Ziyarette her iki kurum adına konuşan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, demokrat bir Türk olarak Kürdistan'daki referandumu desteklediğini belirterek, Kürtlerin bağımsızlığının gecikmiş bir hak olduğunu kanaatinde olduğunu söyledi.

Referandum meselesinin partiler üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, "Türk demokratların referandumu destekleme açıklamaları çok önemli. Hatta olumlu destek veren AKP’li Kürtler de AKP’nin neden bağımsızlığa karşı çıktığını anlamıyorlar." dedi.

İnisiyatifin ziyaret ettiği Eğitim-Sen Batman Şubesi adına Şube Hukuk Sekreteri Nurettin Şimşek, Kürtlerin bağımsızlık referandumu gibi ulusal konularda tek ses olması gerektiğini söyledi.

Şimşek, "Ulusal çıkarlarımız için birlik olmalıyız ve her nerde bir başarı elde etsek hepimiz birbirimizin elini tutmalıyız. Kürtlerin referandum hakkı, uluslararası sözleşmelerde belirtilen her ulusun kendi kaderini tayin hakkı çerçevesinde değerlendirilmeli." diye konuştu.

İnisiyatifin Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odasını ziyaretinde konuşan Batman, Sirt ve Muş Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan ise her bir Kürdün hayalinin bağımsız bir Kürdistan olduğunu ve kendisinin de bir Kürt olarak bu hayalinin olduğunu söyledi.

Bayhan, "Mevcut Türkiye hükümetinin bağımsızlık referandumuna karşı olduğunu düşünmüyorum. Biz Kürtler için Kürdistan’ın bir parçasının devlet olma aşamasına gelmesi bir gurur kaynağıdır. 25 Eylül'ü bekliyoruz. Destek için hazırız. Kürdistan’daki kardeşlerimizin ittifakı, bizim için de önemli. Onların elde ettiği başarı, bizim de başarımızdır.” diye konuştu.