Koalisyon Komutanı'ndan Başkan Barzani'ye veda ziyareti

Görev süresi dolan DAİŞ'e karşı uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye güçleri Komutanı Townsend, Kürdistan Başkanı Barzani'ye veda ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Görev süresi dolan DAİŞ'e karşı uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye güçleri Komutanı General Stephen Townsend ve beraberindeki ABD'li heyeti kabul etti.

Kürdistan Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve ABD'nin Erbil Konsolosu Ken Gross'un da ABD'li heyet içerisinde bulundukları bildirildi.

Görüşmede konuşan General Townsend, koalisyonun Irak ve Suriye güçleri komutanı olarak görevini tamamladığını ve ülkesine geri döneceğini belirterek bu görevi üstlenecek General Fank'ı takdim etti.

Başkan Barzani ise konuşmasında, her iki generale de yeni görevlerinde başarılar diledi.

Başkan Barzani ile ABD'li askeri ve diplomatik heyetinin görüşmesinde Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin geldiği aşama ile Musul ve Telafer'deki son durum ele alındı.

Terör örgütü DAİŞ'in Kürdistan, Irak ve Suriye'de bitirilmesinin terörün biteceği anlamına gelemeyeceği konusunda ortak kanının vurgulandığı görüşmede, terörle mücadele konusunda koalisyon ile Peşmerge güçlerinin işbirliğinin devam edeceği belirtildi.