De Mistura: Kürtlerin Suriye’de veto hakkı olmalı

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura, Suriye’de merkezi bir yönetim biçiminin olması durumunda Kürtlerin alınan kararlarda ‘veto’ hakkının olması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi - BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura, Suriye’de merkezi bir yönetim biçiminin olması durumunda Kürtlerin alınan kararlarda ‘veto’ hakkının olması gerektiğini söyledi.

İtalyan ajansı AKI’ın geçtiği habere göre De Mistura Suriye sorunu ve Cenevre görüşmelerine katılan  ülkelere, Suriye’de merkezi hükümetin verdiği kararlarda, Kürtlerin ‘veto’ etme hakkının olması gerektiğini söyledi.

Suriye sorununa taraf olan ülkelerin Suriye’de merkezi olmayan bir sistemi kabul etmediğini belirten Mistura; bu nedenle merkezi hükümetle yönetilecek bir Suriye’de alınan kararlarda Kürtleri zor durumda bırakacak bir durum yaşanamaması için veto hakkının tartışılması gerektiğini söyledi.

Haberde ayrıca De Mistura’nın görüşmelere katılan ülkelere yaptığı öneriyi değerlendirmelerini talep ettiği, ABD’nin bu öneriye karşı çıktığı ifade edildi.