Üç milletvekili hakkında "iftira"dan dava

Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, üç milletvekilini dava etti.

Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, petrol gelirleri ile ilgili yaptıkları açıklamalar ve dile getirdikleri iddialar nedeniyle Kürdistan Parlamentosundaki Goran (Değişim) Hareketi Üyesi Ali Heme Salih, Kürdistan İslamî Birliği (Yekgirtu) Üyesi Şerko Cevdet ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Üyesi İzzet Sabır ‘ı dava etti.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu milletvekillilerinin petrol gelirleri ile ilgili ortaya attıkları iddiaların ve yaptıkları açıklamaların herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmadığı, gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Erbil Soruşturma Mahkemesi de, bakanlığın suç duyurusunun ardından her üç milletvekilli hakkında soruşturma başlatılmasına müsaade verilmesi için hazırlanan fezlekeyi, Kürdistan Parlamentosu'na gönderdi.

Konuyla ilgili K24’e açıklamalarda bulunan KYB Milletvekilli İzzet Sabır, Parlamentonun mesai yapması halinde milletvekillilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması bir yana hükümetin bertaraf edileceğini iddia etti. Sabır, “Bunu yapamamamız halinde Doğal Kaynaklar Bakanı’nı görevinden etmek için çabalayacağız” şeklinde konuştu.