Haydar Abadi: Araplar ile Kürtler arasında bir savaş söz konusu değil

Irak Başbakanı Haydar Abadi, “Eğer Kürtler ile Araplar arasında bir savaş olursa, hepimiz bundan zarar görürüz. Irak hükümeti savaş istemiyor. Öyle bir düşüncesi de yok” dedi.

Haber Merkezi

Irak Başbakanı Haydar Abadi, “Eğer Kürtler ile Araplar arasında bir savaş olursa, hepimiz bundan zarar görürüz. Irak hükümeti savaş istemiyor. Öyle bir düşüncesi de yok” dedi.Basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda konuşan Irak Başbakanı Haydar Abadi “Araplar ile Kürtler arasında bir savaştan bahsedildiğinde bu hepimizin başarısızlığı anlamına geliyor. Biz böyle bir çekişmenin içerisine girmek istemiyoruz ve böyle bir duruma dönüşmesini arzu etmiyoruz. Her türlü diyalog için kapılarımız açık” dedi.

Irak Başbakanı Abadi şunları söyledi;

“Iraklıların birbirine karşı savaştığı o gün asla gelmeyecek çünkü bu ülkede hepimiz eşitiz ve hükümet nerde olursa olsun Iraklıları korumakta kararlı. Eğer sınırlar bir tarafın isteği doğrultusunda değiştirilirse kan akıtmanın kapısı açılır. Fakat anlaşarak ve ortak çıkarlar doğrultusunda sorunları çözeceğiz. Çekişmeler yerine birbirimize yardımcı olacağız.”