Başkan Barzani'den Emmanuel Macron'a: Referandum ertelenmeyecek

Başkan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini söyledi.

Haber Merkezi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'yi telefonla arayarak Kürdistan'nın bağımsızlık referandumunu görüştü.

Görüşmede Emanuel Macron'un Fransa'nın Kürdistan halkının haklarına saygı duyduğunu belirterek, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini söylediği ve Başkan Barzani'den referandumun ertelenmesini talep ettiği aktarıldı.

Görüşmede Başkan Barzani'nin Macron'a uluslararası tarafların referandumun ertelenmesiyle ilgili önerilerinin Kürdistan yönetimi açısından kabul edilebilir olmadığını belirttiği ve bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini aktardığı bildirildi.

Terör örgütü DAİŞ'le mücadelenin de konuşulduğu görüşmede, Macron, DAİŞ'e karşı mücadele de Peşmergeyi överek savaştan kaçan milyonlarca sivile kapılarını açtığı için Kürdistan halkı adına Başkan Barzani'ye teşekkür etti.

Buna karşılık Başkan Barzani, terörle mücadelede Fransa'nın Kürdistan'a ve Peşmergeye desteklerinden dolayı Kürdistan halkı adına teşekkür etti.