Başkan Barzani Ezidi liderlerini kabul etti: Kürdistan’daki tüm farklılıklar garanti altına alınacak

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Ezidi Kürt liderleri, Mir Tahsin Beg, Baba Şeyh ve Ezidi Ruhani Konseyi üyelerini kabul etti.

Haber Merkezi

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Ezidi Kürt liderleri, Mir Tahsin Beg, Baba Şeyh ve Ezidi Ruhani Konseyi üyelerini kabul etti.

Ezidi kanaat önderleri ve akademisyenlerin de hazır bulunduğu görüşmede Başkan Barzani, Ezidilerin geçmiş dönemde birçok sıkıntıyla karşılaştığını, hem Ezidi oldukları için hem de Kürt oldukları için Ezidilere bu zulümlerin yapıldığını söyledi.

Geçmişte tüm Kürdistan halkına yapılan zulümlerin bir daha tekrarlanamayacağını belirten Başkan Barzani, “Ezidiler ve Kürdistan’daki tüm farklı inanç ve topluluklar Kürdistan’ın bağımsızlığı ile tüm haklarına kavuşacaklar. Irak Anayasası’nda dini ve etnik azınlıkların bazı haklarını garanti altına alana kadar birçok tehditle karşılaştık. Bağımsızlık sayesinde kendi anayasamızı birlikte oluşturacağız ve tüm farklılıklarımızın haklarını garanti altına alacağız” diye konuştu.

Öte yandan Ezidi Miri Tahsin Beg ise, referandumda tüm Ezidilerin bağımsızlığı desteklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Referandumda tüm Ezidilerin bağımsızlığı desteklediklerini bildirmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Kürdistan bizim vatanımızdır. Ezidiler Kürdistan’ı asla yalnız bırakmayacaklar. Referandumda hepimiz ‘evet’ demeye hazırız. İyi günde de kötü günde de Kürdistan’la birlikte olacağız.”