Moskova yineledi: Referanduma saygı duyuyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Kürdistan’da yapılan referandum ile ilgili görüşünün değişmediğini söyledi.

Haber Merkezi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Kürdistan’da yapılan referandum ile ilgili görüşünün değişmediğini söyledi.

Gazetecilerin 'ikili arasında referanduma dönük nasıl bir diyalog yaşandı'  sorusunu yönelttiği Peskov, konuyla ilgili ayrıntı vermeyi reddetti.

Peskov "Yalnızca Putin'in dünkü basın toplantısında kullandığı, Rusya'nın Kürdistan konusundaki düşünceleri pekâlâ bilindiğini ve bunların Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından da ifade edildiği yönündeki sözlerini hatırlatmak istiyorum" dedi.

Peskov, konuşmanın bu doğrultuda geçtiğini de ekledi.

Putin, ortak basın toplantısında "IKBY'de yapılan bağımsızlık referandumunu da değerlendirdik. Bizim ilkesel tutumumuz Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında yer almıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Rus Dışişleri'nin açıklamasında ise ""Halihazırda krizlerle dolu Ortadoğu bölgesindeki durumun daha da karmaşık hale gelmesi ve istikrarsızlaşmasına yönelik tüm risklerin önlenmesini önemli. Irak ve diğer Ortadoğu ülkelerinin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve birliğinin korunmasına yönelik desteğimiz sürüyor" denilmişti.

'RUS UÇAKLARININ TÜRKİYE ÜZERİNDE UÇMASI KONUŞULMADI'

Öte yandan gazetecilerin Erdoğan’ın Rus uçaklarının Türkiye topraklarında uçmasına izin verip vermediği yönündeki sorusunu da yanıtlayan Peskov “Böyle bir  konu kesinlikle konuşulmadı” ifadelerini kullandı.