Bernard Henry Levy: Batı dünyasının tavrı utanç verici

Fransız Filozof ve Yazar Bernard Henry Levy, Kürdistan’ın bağımsızlık isteği karşısında batı dünyasının tutumunu eleştirdi.

Haber Merkezi

Fransız Filozof ve Yazar Bernard Henry Levy, Kürdistan’ın bağımsızlık isteği karşısında batı dünyasının tutumunu eleştirdi. Levy, batı dünyasının Kürdistan’ın bağımsızlığı karşısındaki tutumunun utanç verici olduğunu söyledi.

Bağımsızlık referandumuna kadar Kürdistan’ın arkasında duran batı ülkelerinin referandum sonrası değişen pozisyonlarının Irak, İran ve Türkiye’nin tutumuna benzeten Levy, Kürdistan’ın bölgede en demokratik ülkelerden biri olacağını söyledi. ABD ve Fransa’nın Kürdistan’ın müttefiki olduğunu hatırlatan Levy, “Bu çok üzücü bir durum. Kürdistan halkı gerçek demokrasinin oluşması için oy verdiler ve bölgede ikinci demokratik devlet olacak ve biz ise hiç utanmadan bunu yapmayın diyoruz ve yıkılmış devletlere destek veriyoruz” diyerek, Irak’ın devlet vasfını yitirdiğini ifade etti.

Referandum günü Kürdistan’da bulunduğunu hatırlatan Levy, “Birkaç gün önce bağımsızlık referandumunu gözlemlemek için Erbil’deydim. Çok iyi ,eşit ve uluslararası kurallara uygun bir referandum oldu “ dedi.