Suudi Arabistan ve Rusya arasında S-400 anlaşması

Rusya'ya giden ilk Suudi Arabistan Kralı olma ünvanına sahip Kral Selman, Putin'le görüşmesinde önemli bir karara imza attı.

Haber Merkezi

Suudi Arabistan, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almaya karar verdi.

Bu karar Suudi Kralı Salman’ın Moskova ziyarette gündeme geldi. Suudi Arabistan’ın kamu kuruluşlarından biri olan Suudi Arabistan Askeri Sektörler Şirketi (SAMI) gelen açıklamaya göre görüşmede ülkeler kendi askeri sanayilerini geliştirmek için bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Suudi Arabistan’ın El-Arabiya televizyonunun haberine göre, Suudi Arabistan, Rusya’dan S-400 füze sistemi satın almaya karar verdi.

Suudi sermayesiyle kurulan Dubai merkezli El Arabiya televizyonu, Suudi Arabistan'ın Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almak için ön anlaşma imzaladığını duyurdu.

El Arabiya'nın haberine göre, Suudi Arabistan S-400 füze savunma sisteminin yanısıra kendi savunma sanayisini geliştirmek için teknoloji de transfer edecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in Suriye'de önceliğin terörle mücadele olduğu hususunda anlaşma sağladıklarını söyledi.