Kerkük’te dikkat çeken görüşme

Kerkük Valisi Necmettin Kerim, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim’i makamında ağırladı.

Kerkük Valisi Necmettin Kerim, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim’i makamında ağırladı.

Rojava sorunlarının görüşüldüğü toplantıdan sonra düzenlenen basın açıklamasında konuşan Müslim, Kerkük’ün bütün Kürtler için mukaddes bir öneme sahip olduğunu ve sürekli gelip şehri görmek istediğini belirterek Rojava’da sert savaş koşullarının devam ettiğini ve halen abluka altında olduğunu söyledi.

Türkiye’nin IŞİD’de destek vermeye devam ettiğini savunan Salih Müslim bu durumun kendilerini tehdit altında bıraktığını sözlerine ekledi.

Gazetecilerin, Rojava ile Kürdistan Bölgesi arasındaki Sêmalka Sınır Kapısı’nın durumunu sorması üzerine Müslim, “Kapının açılması elbette ki her iki taraf için olumlu sonuçlar doğuracak. Şu an için temel ihtiyaçların karşılanması noktasında açık. Umarım, siyasi taraflar kapının açılmasında bir rant amacı gütmez.” karşılığını verdi.

Düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Kerkük Valisi Necmettin Kerim, görüşmeden çok memnun kaldığını belirterek Müslim ile sık sık görüşme halinde olduklarını dile getirdi. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Halk Savunma Güçlerinin (YPG) Rojava’da elde ettikleri başarıları kutladığını ifade eden Kerim, Kerkük halkının Rojava halkıyla dayanışma içinde kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Kerkük’te düzenlenen görüşmede, Salih Müslim’in yanı Sıra PYD’nin Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Xerip Heso, Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebuwar Talabani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük İl Örgütü sorumlusu Aso Mamend de hazır bulundu.