Beyaz Saray eski Sözcüsü: Kürdistan bağımsızlığı hak ediyor

Beyaz Saray eski Sözcüsü ve ABD Parlamentosu eski Başkanı Newt Gingrich, ABD’nin Kürtlerin bütün askeri ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini ve Kürtlerin bağımsız bir devleti hak ettiğini söyledi.
kurdistan24.net

Haber Merkezi - Beyaz Saray eski Sözcüsü ve ABD Parlamentosu eski Başkanı Newt Gingrich, ABD’nin Kürtlerin bütün askeri ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini ve Kürtlerin bağımsız bir devleti hak ettiğini söyledi.

Kurdistan24’e konuşan Gingrich, Kürdistan’ın ABD’nin güvenilir bir müttefiki olduğunu belirterek, “Bu yüzden de ABD’nin, Kürtlerin kendini savunmak için gerekli olan bütün askeri ihtiyaçlarını karşılaması lazım. Kürdistan halkının kendi geleceklerini belirlemek için Bağdat’la diyalog kurması lazım” dedi.

Kürdistan’ın sorunları çözmek için diyalog yolunu seçtiğini hatırlatan Gingrich, Bağdat ile diyalog yoluyla sorunların çözülmesinin önemine vurgu yaprak “Fakat şunu da kabul etmemiz gerekiyor ki Kürdistan halkı yüzyıldır adalet için mücadele veriyor ve bağımsız yaşamayı hak ediyor” dedi.