Kerkük’te Haşdi Şabi baskısı sürüyor

Kerkük’te Haşdi Şabi örgütünün yıkım ve talanı sürerken, kentteki Kürtlere ve sünni halka zarar vermeye devam ediyor.

Haber Merkezi - Kerkük’te Haşdi Şabi örgütünün yıkım ve talanı sürerken, kentteki Kürtlere ve sünni halka zarar vermeye devam ediyor.

Kudüs gazetesine konuşan güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen Kerkük polisinden bir amir, “Kerkük’te gün geçmiyor ki Haşdi Şabi üyeleri sivillere özellikle de Kürtlere ve sünni Araplara karşı suç işlemesin.Suç işleyenlerin içinde Irak askerleri de var. Millis güçleri hiçbir yasal gerekçe olmadan Kürt gençlerini tutukluyor, hatta Sünni din hocalarını kaçırıyorlar.” dedi.

Kerkük’te suç oranlarının gitgide yükseldiğini aktaran polis amiri, “Haşdi Şabi’nin kentte Şii liderlerin özellikle Humeyni, Hamenei, Sistani ve Keys Hezali fotoğraflarını asmış ve bu şekilde Kerkük’ün İran’a ait olduğunu göstermek istiyorlar.” diye konuştu.

Gazeteye konuşan Kerküklü öğretmen Ebu İsa ise “Haşdi Şabi Kerkük’te adam kaçırmadan tut, hırsızlık ve öldürmeye kadar suç işliyor. Kerkük’te korku hakim. Kerküklüler kendi can güvenliklerinden korktukları için dışarıya çıkmaya korkuyorlar ve gün geçtikçe Kerkük’te durumlar daha da kötüye gidiyor.” ifadelerini kullandı.