ENKS Erbil’de düzenlenen seminerde Rojava’yı tartıştı

Suriye Ulusal Kürt Meclisi (ENKS) Başkanı İbrahim Biro ve ENKS Dış İlişkiler Sorumlusu Kamuran Haco, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de düzenlenen bir seminerde Rojava ile Suriye’de yaşanan gelişmeleri ve Rojava asayişi tarafından tutuklanan SKUM yöneticilerinin durumunu konuştu.

Suriye Ulusal Kürt Meclisi (ENKS) Başkanı İbrahim Biro ve ENKS Dış İlişkiler Sorumlusu Kamuran Haco, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de düzenlenen bir seminerde Rojava ile Suriye’de yaşanan gelişmeleri ve Rojava asayişi tarafından tutuklanan ENKS yöneticilerinin durumunu konuştu.

K24’e konuşan ENKS Yöneticisi Xalid Eli, düzenlenen seminerin diş ilişkiler kapsamında düzenlenen faaliyetlerinin devamı niteliğinde olduğunu belirterek ENKS yöneticilerinin Avrupalı yetkililerle de görüşmeyi sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Özerk yönetimin Suriye muhalefetiyle bir araya geldiği toplantıya da değinen Eli, Suriye rejimiyle ilişkilerini kesmesi halinde Demokratik Birlik Partisine (PYD) muhalefete katılabileceğini önerdiklerini ifade etti.

Xalid Eli, PYD’ye yanlış siyasetinden vazgeçmesi için çağrıda bulunduğunu kaydederek Kürt siyasi aktivistlerinin tutuklamasının son bulmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde ENKS üyesi altı siyasetçi Rojava asayişi tarafından tutuklanmıştı.