Demirtaş ilk kez konuştu: Bu bir siyasi intikam operasyonudur

Milletvekilli dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ön gören geçici yasa düzenlemesinin meclisten geçmesinden sonra savcılıklarca 486 yıl hapsi istenen Demirtaş ilk kez K24e konuştu.
https://k24mediaservice.streaming.mediaservices.windows.net/d0895cba-1a34-4d27-8170-0e075a5dbad6/LEZGIN-SOT-18062016-SELAHATTIN DEMIRTAS.ism/manifest

Azad Altun / K24

Milletvekilli dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ön gören geçici yasa düzenlemesinin meclisten geçmesinden sonra savcılıklarca 486 yıl hapsi istenen Demirtaş ilk kez K24e konuştu.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra, gözler haklarında en fazla dosya bulunan vekillere çevrildi. TBMM'de en fazla fezlekeye sahip vekillerden biri olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 2 kez müebbet ve 486 yıl hapis cezası isteniyor.

“Bu bir siyasi intikam operasyonudur”

K24 mikrofonuna, “Yani Allah uzun ömür verse yatacağız, tamamlamak istiyoruz. Ya tabii saçmalığın daniskası, bu dosya sayısı da istenen ceza miktarı da gösteriyor ki bunun hukukla yargıyla bir alakası yok. Bu bir siyasi öç alma, intikam operasyonudur, sarayın darbesinin bize yansımasından başka bir şey değildir.” şeklinde değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, kendilerine güvendiklerini ve işledikleri hiçbir suçun olmadığını kaydederek davaların siyasi nitelikli olduğunu öne sürdü.

Adil bir yargılanmanın olması halinde hemen beraat etmeleri gerektiğini ancak yargılama makamlarının adil davranacağına dair güçlü bir umutlarının ve beklentilerinin olmadığını sözlerine ekleyen Demirtaş: “Memlekette rüşvet, hırsızlık, yolsuzlukla suçlanmış bir sürü insan aklanırken, kendini yargı üzerinden temize çıkarırken, bizim gibi insanlar siyasi düşünceleri nedeniyle ağır cezalara çarptırılmak isteniyor.” dedi.

“Geri adım atmayacağız, halkımız vekillerine sahip çıkmalı”

İçlerinin rahat olduğunu, geri adım atmayacaklarını ve yargılama aşamasında tutumlarının tamamıyla siyasi olacağını kaydeden Demirtaş sözlerini, “Halkımız her yerde vekillerine sahip çıkmalı, meydanları, alanları doldurmalı, tutuklama ve gözaltı olduğunda çok sert bir şekilde protesto etmeli ve kendi iradesine sahip çıkmalı bu süreci ancak böyle düzeltebiliriz.” diyerek tamamladı.