Abadi'ye zafer yanıtı: DAİŞ efsanesini Peşmerge yıktı

Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge güçlerinin adını anmaksızın DAİŞ’e karşı zafer konuşması yapan Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye yanıt verdi.

Haber Merkezi

Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge güçlerinin adını anmaksızın DAİŞ’e karşı zafer konuşması yapan Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye yanıt verdi.

Peşmerge Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, Irak Başbakanı Haydar Abadi tarafından yapılan DAİŞ’e karşı zafer konuşmasında operasyonlara katılan tüm Irak güçlerinin adının anılıp Peşmergeden söz edilmemesinin bir kez daha Abadi tarafından kullanılıp başbakanlık makamına yakışmayan bir üslup olduğu açıklandı.

Peşmergenin DAİŞ’e karşı mücadelede büyük kahramanlıklar gösterdiği ve birçok şehit verdiği belirtilen açıklamada, “Abadi tarafından adı anılan tüm Irak güçlerinin aksine DAİŞ efsanesini Peşmerge savaşarak kırdı. Eğer Peşmergenin mücadelesi olmasaydı halen Irak coğrafyasının yarısı DAİŞ’in kontrolü altında olacaktı” denildi.

Irak Başbakanı Abadi’nin Peşmergeye olan kinini gizleyemediği kaydedilen açıklama şu ifadelere yer verildi; “Peşmergeye karşı kinini gizleyemeyen Haydar Abadi’nin yapmış olduğu açıklamayla nasıl vicdanı rahat ediyor. Abadi, DAİŞ’le mücadelede şehit düşen 1824 Peşmergenin çocukları ve ailelerine ne diyebilir. 10 bini aşkın yaralı Peşmergeye nasıl bir açıklama yapabilir. Bu açıklamadan sonra hangi yüzle Kürdistan halkından Irak’a bir bağlılık bekleyebilir.

Peşmergenin Kürdistan halkı ve dünya nezdinde olan sevgisi Haydar Abadi’nin kendilerinden bahsetmesine gerek duydurmuyor. Peşmergenin Abadi’den böyle bir beklentisi de asla söz konusu değildir. Irak Başbakanı Kürdistan’la diyalog için zemini müsait hale getirmek yerine her geçen gün o zemini yok ediyor.”