Allawi bir kez daha Abadi'yi uyardı: Çözümden kaçamazsın

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allawi, Kürdistan’da huzuru bozmaya yönelik çabalarla ilgili Bağdat yönetimine uyarıda bulunarak, Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un çözüm önerilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allawi, Kürdistan'ın huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik çabalarla ilgili Bağdat yönetimine uyarıda bulunarak, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un çözüm önerilerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Allawi, basın ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada Kürdistan’da ekonomik sıkıntılardan dolayı yaşanan huzursuzluklara duyarsız kalması ve sorumluluğunu yerine getirmemesinden dolayı Irak hükümetine sert tepki göstererek, yaşanan olumsuzlukları “gizli ajandaların devreye girmesi” olarak tanımladı.

Bağdat yönetimine sert eleştirilerde bulunan İyad Allawi, “Kürtler, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların kurbanı yapılmak isteniyor. Bağdat’ın Kürdistan’a uyguladığı ambargo, Kürdistanlı vatandaşların maaşlarının ödenmemesine sebep oluyor ve bu Kürdistanlıların yaşam şartlarını katlanılmaz hale getiriyor.” diye belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile diğer bazı siyasi tarafların sorunların çözümüne yönelik tavsiyelerinin dikkate alınması ve bu temelde sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan İyad Allawi, Bağdat yönetiminin Kürdistanlıları yaşam koşullarını katlanılmaz hale getiren bu sorunlara karşı sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.