Rusya: Kürtlere Karşı yaklaşımımız değişmeyecek

K24, Türkiye ve İran Kürdistan Bölgesi sınırlarına yönelik havadan ve karadan bombardımanlarını Rusya Dışişleri Bakanlığına sordu.
https://k24mediaservice.streaming.mediaservices.windows.net/825130c4-14a9-415e-b085-9dac9448f0ac/wtebejy%20wezarety%20derewe.ism/manifest

K24, Türkiye ve İran Kürdistan Bölgesi sınırlarına yönelik havadan ve karadan bombardımanlarını Rusya Dışişleri Bakanlığına sordu.

K24 muhabirinin, Türkiye ve İran tarafından Kürdistan Bölgesi sınırlarına yapılan bombardımanlarını ve İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami'nin Bölge’ye yönelik tehditlerini hatırlatması üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bir başka ülkenin sınırlarına yönelik yapılan askeri operasyonların, uluslararası yasalar çiğnenmeden uygulanması gerektiğini vurguladı.  

Mariya Zaharova, “Bu tip operasyonlar, uzlaşı çerçevesinde sonuca ulaşmalı” dedi.

K24 mikrofonuna konuşan Zaharova, normalleşme sürecine giren Moskova-Ankara ilişkilerini şu sözlerle değerlendirdi: “Rusya’nın en başından takındığı siyasi tavırdan geri adım atacağını sanmıyorum. Çünkü Rusya’nın sergilemiş olduğu mevcut politikalar, Türkiye’nin geliştirdiği iyi ve kötü ilişkilere dayanmaktadır. Bu tarz yaklaşımlar, Rusya’nın dış politikasındaki kararlılık vurgusundan kaynaklanıyor ve bölgedeki gelişmeler ile uyum içerisinde gelişiyor. Ayrıca teröristlere sınır bölgelerinden gidecek destek ve yardımlara müsaade verilmemesi de ikili tartışmalara yön verdi.”

Rusya’nın, Kürtlere karşı olumlu politikalarını değiştirmeyeceğinin altını çizen Zaharova, “Kürtlere karşı yaklaşımımız olduğu gibi kalacaktır. Böylesi bir vaziyette politikalarımızda değişikliğe gitmeyeceğiz. Türkiye ile ilişkilerimiz normalleşme sürecine girmiş olabilir ancak bu husustaki tavrımızdan geri adım atmayacağız.” ifadesini kullandı