Kürt Kızı 2. dünya güzeli

Kürdistanlı güzel Nîna Murad, Avustralya’da bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Avustralya Dünya Güzellik Yarışması’nda ikinci seçildi.

Kürdistanlı güzel Nîna Murad, Avustralya’da bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Avustralya Dünya Güzellik Yarışması’nda ikinci seçildi.

Fiziksel güzelliğin yanı sıra kültürel ögelerin de ön plana çıkarıldığı ve bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Avustralya Dünya Güzellik Yarışması’nda, Avustralya’da yaşayan ancak başka milletlerden adayların yarıştığı yarışmanın sonuçları 8 Temmuz’da sonuçlandı. 22 ülkeden yarışmacıların katıldığı güzellik yarışmasına Kürdistan’ı temsil eden Nîda Murad 2. oldu.

Kayıtları 31 Mart’ta sona eren yarışmanın sonuçları, Channel 9’da yapılan oylamalar sonucu belli oldu. Finalist ülkeler arasında yapılan oylamalar sonucu Nepalli Junita Lama kâinat güzeli seçildi. Yarışmada dünya güzeli seçilen Zimbabweli Michelle Paul’u, Kürdistan’ı temsilen katılan Nîda Murad takip etti. Hong Konglu güzel Elizabeth Tran üçüncü, Çinli güzel Chi Zhang ise dördüncü seçildi.

“Kürdistan Bayrağı’nı dalgalandırmak istedim” Yarışmada Kürdistan’ı temsil eden Nîda Murad için, nazik, enerjisini insan hakları için harcayan kararlı bir Kürt kadını ifadelerine yer verildi. Kürdistan Bölgesi’nin Ranya şehrinde 1995’te doğan Nîna Murad, uzun zamandır ailesiyle birlikte Avustralya’da yaşıyor.

Daha önce de birçok ödül ve başarı elde eden Murad, yarışma öncesi verdiği bir röportajda, amacının geleneksel kıyafetleriyle Kürdistan Bayrağı’nı dalgalandırmak olduğunu söylemişti. Kürt toplumunu uluslararası alanda tanıtmak için durmaksızın çalıştığı belirtilen Murad’ın aday profilinde, eğitim hayatı boyunca öğretmen olmak istemiş ve eğitimin barışın özümsenmesi için en iyi yol olduğunu düşündüğü belirtiliyor.

“Eğitim paradan daha değerlidir”

Murad, eğitimle toplumlar arası sorunların aşılabileceğini ve başkalarına saygılı olmayı, doğru anlama ile sosyal birlikteliğin barışa daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyor. Kürdistanlı güzel Nîna Murad’ın hayattaki sloganı ise, “eğitim paradan daha değerlidir.”

Kaynak: Bashaber