Ezidi Kürt kızı DAİŞ zulmünü Cenevre'de anlattı: Tam bir vahşetti

Terör örgütü DAİŞ tarafından kaçırılan Ezidi Kürt kadın Feride Abbas, örgütün elindeyken yaşadıklarını 2018 İnsan Hakları ve Demokrasi için Cenevre Zirvesi’nde anlattı.

Haber Merkezi - Terör örgütü DAİŞ tarafından kaçırılan Ezidi Kürt kadın Feride Abbas, örgütün elindeyken yaşadıklarını 2018 İnsan Hakları ve Demokrasi için Cenevre Zirvesi’nde anlattı.

Ezidilerin hakları için mücadele eden YAZDA örgütünün yönetim kurulu üyesi de olan Feride Abbas, DAİŞ tarafından kaçırıldığını ve silahlı DAİŞ üyeleri tarafından onlarca defa tecavüze uğradığını söyledi.

DAİŞ’in 2014’te Şengal’e saldırmadan önce Koço köyünde yaşadığını ve doğal bir hayat sürdürdüklerini, okula gittiklerini ifade eden Abbas, DAİŞ’in Şengal’e saldırdıktan sonra yaşamlarının karardığını söyledi.

Feride Abbas, Ezidilerin dini ile İslam dini arasındaki farkları anlatamayacağını sadece Yezidi dinini anlatabileceğini belirterek; “Ezidiler, başkalarına baskı kurmaz. Ve insanlığın iyiliğini düşünüyor.” dedi.

Abbas, aynı zamanda köyüne tekrardan dönmek istemediğini köyün ismini eline yazdığını kaydetti.

Abbas, DAİŞ köylerini bastığında okulda olduklarını söyleyerek şunları anlattı:

 “Ya Müslüman olacaksınız ya da öleceksiniz, diyorlardı. Fakat Koço halkı bunu kabul etmedi. Halkın tüm mal ve mülklerini çaldılar. 450 erkeği götürüp öldürdüler. Bunların içerisinde iki abim ve dedem de vardı. 119 akrabam yakalanıp öldürüldü o gün. 7 kere intihar etmeye çalıştım. 2 kere kaçtım ve üçüncüsünde kurtuldum. Hayatımı Ezidilerin kurtuluşuna verdim. Daha iyi bir yaşamı elde etmemiz için.”