Fikri Işık: Darbe engellendi

K24’e konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri darbe girişiminin engellediğini belirterek "Şu an için darbe engellenmiştir ama 'Darbe tehlikesi tümüyle geçmiştir' demek için daha erken" dedi.

K24-Adnan Gerger

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri darbe girişiminin engellediğini belirterek "Şu an için darbe engellenmiştir ama 'Darbe tehlikesi tümüyle geçmiştir' demek için daha erken" dedi.  Fikri Işık, askerlerin  'tatbikat' diye kandırıldıkları yönünde savunma yapmalarına ilişkin "Bir dakika sonra  'tatbikat yapılıyormuş' diye geldi. Bana böyle geldiyse mutlaka askerleri de tatbikat yapıyoruz diye oraya getirdiler." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de darbe girişimine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fikri Işık, darbe girişiminin tamamen sona erip ermediğine yönelik soruyu "Şu anda kontrolümüz dışında hiçbir yer yok. Tamamen hakimiz. Bu noktada darbe engellendi.  'Bu  iş tamamen bitti, herkes evine gitsin, keyfine baksın' diyecek durumunda değiliz. Şu anda bütün milletimizin ferdinin bu noktada dikkatli olması teyakkuzda olması, yeni bir denemenin olabileceği bilincinde  hareket etmesi gerekiyor. Tüm kurumlarımız da bu darbede rolü olanları tespit edilmesi için elinden gelen imkanları seferber ediyoruz. Darbe engelledi ama tehlikesi devam ediyor"
Fikri Işık, halkın darbe girişimine direnerek demokrasi tarihinde altın bir sayfa açtığını, milletin kendi iradesine sahip çıktığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Millet demokrasi  dışı hiçbir güce boyun eğmeyeceğini net olarak ortaya koydu. Şimdi bunu dün akşamla sınırlı tutmayalım diyoruz. Darbe tehdidi tamamen geçene kadar sokaklarda, alanlarda bulunmaya devam edelim diyoruz Bu noktada paralel ihanet çetesinin üyelerine yönelik operasyonlar tamamlandı. Bundan sonra yoğun bir yargı süreci devam edecek. Siyasi partilerin bu konudaki tavırları önemlidir. "
Yunanistan Dedeağaç'a inen helikopterde 8 subay bulunduğunu bildiren Fikri Işık "8 subayın iltica başvurusu yaptıklarını biliyoruz. En kısa zamanda iade edileceklerini de biliyoruz. "
 Fikri Işık, askerlerin 'tatbikat' diye kandırıldıklarını ve darbeden haberlerinin olmadıkları yönünde savunma yaptıklarının anımsatılması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Bu olayın oluş anında önce bana ilk gelen bilgi 'iki asker birbirini vurdu' şeklindeydi. Bir dakika sonra  'tatbikat yapılıyormuş' diye geldi. Bana böyle geldiyse mutlaka askerlere de tatbikat yapıyoruz diye oraya getirdiler. Gördünüz halk tankın üzerine çıkınca askerimiz durdu. Halka ateş etmeyen 3 askerimizi sözde komutan vurmuş. Bu tip kanı sütü bozuk insanlar var. Bir de bunlara karşı kahramanca mücadele eden TSK mensuplarımız var. Bunlarda 24 saatten kısa sürece bir çaba ortaya koydular dolayısıyla bugün eğer darbe tehlikesi geçti diyorsak bu kahraman silahlı kuvvetler personelimizin çok büyük emeği var. "

https://k24mediaservice.streaming.mediaservices.windows.net/27c2f74b-e219-4369-be74-481876a51d4e/Bılent-Tufenkci-Gumruk-ve-Ticaret-Bakani.ism/manifest