Vallini: Peşmergenin mücadelesine hayranız

Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ne sığınan sığınmacılara karşı ellerinden geleni yaptıklarının ifade ederek, “Durum gücümüzü aşıyor” dedi.

Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ne sığınan sığınmacılara karşı ellerinden geleni yaptıklarının ifade ederek, “Durum gücümüzü aşıyor” dedi.

Başbakan Barzani, bugün başkent Erbil'deki Başbakanlık Ofisi'nde Fransa Kalkınma Bakanı Andrea Valini ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 Başbakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede Musul'u Kurtarma Operasyonu ve IŞİD sonrası sürecin yanı sıra sığınmacılar durumu da ele alındığı belirtildi.

 Neçirvan Barzani, Fransa'nın yaşanan maddi krizin çözümü konusunda Kürdistan Bölgesi'ne destek vermesini umut ettiğini belirtti.

Maddi ve askeri yardımlarından ötürü Fransa'ya teşekkür eden Barzani, Kürdistan Bölgesi'ne sığınan sığınmacılara karşı ellerinden geleni yaptıklarını hatırlatarak, “Durum gücümüzü aşıyor bu yüzden uluslararası güçler daha fazla destek vermeli.” dedi.

Kalkınma Bakanı Andrea Vallini, ülkesinin desteğini yenileyerek, IŞİD'e karşı savaşan peşmerge güçlerinin kahramanlığına hayran kaldığını ifade etti. Vallini, Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik krizin aşılması için Fransa olarak nasıl katkı sağlayabileceklerini müzakere ettiklerini belirtti.

Kürdistan Bölgesi'nin içindeki bütün etnik grupların terörden muhafaza edilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Andre Vallini, ekonomik krize rağmen yüz binlerce sığınmacıyı barındıran Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkına teşekkür etti.