KDP ve KYB Süleymaniye’de buluştu

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Yönetim Konseyi Başkanı Edhem Barzani ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Siyasi Büro Üyesi Hêro İbrahim Süleymaniye düzenlene bir toplantıda buluştu.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Yönetim Konseyi Başkanı Edhem Barzani ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB)  Siyasi Büro Üyesi Hêro İbrahim Süleymaniye düzenlene bir toplantıda buluştu.

K24 muhabirinin Süleymaniye’den aktardığı bilgilere göre KDP Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan Edhem Barzani liderliğindeki heyet,  KYB Genel Sekreteri Celal Talabani’nin Debaşan’daki evini ziyaret ederek burada Hêro İbrahim ve diğer KYB yetkileriyle toplandı.

Toplantıda ele alınacak başlıca konuların; KDP-KYB ilişkileri, Kürdistan Bölgesi’nin iç sorunların çözümü ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi tarafların sorunların çözümü için aynı masa etrafında bir araya getirilmesi önerileri olduğu öğrenildi.

Barzani Çağrıda bulunmuştu

Başkan Mesud Barzani, tüm siyasi partilere, yakalanan tarihi fırsatların kaçırılmaması için bağımsızlık ve referandum konularını görüşmek amacıyla toplanma çağrısı yapmıştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Husên’in, Barzani’yi temsilen 23 Temmuz Cumartesi günü YNK ve Goran (Değişim) Hareketi yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.