ABD'de Erdoğan'ın 15 korumasından 11'i hakkındaki suçlamalar düşürüldü

Erdoğan'ın geçen yıl mayıs ayında Washington'a yaptığı ziyaret sırasında, protestocuları dövdükleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 korumadan 11'i hakkındaki dava düşürüldü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl mayıs ayında Washington'a yaptığı ziyaret sırasında, protestocuları dövdükleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 korumadan 11'i hakkındaki dava düşürüldü.

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre, federal savcılar ilk olarak geçen kasım ayında davaya bakan yargıçtan Erdoğan'ın korumalarından 4'ü hakkındaki suçlamaların düşürülmesini istedi.

Davalıların avukatlarından Günay Evinç bu 4 korumanın olay sırasında kavganın yaşandığı alanda olmadıklarını kanıtladıklarını belirtti.

Ardından savcılar ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara'ya ilişkileri yumuşatmak için gitmesinden 1 gün önce, 14 Şubat'ta, korumalardan 7'si hakkındaki suçlamaları düşürdü.

Suçlamaları düşürülen bu 7 koruma arasında Erdoğan'ın Koruma Müdürü'nün de olduğu belirtildi. WSJ bu 7 koruma hakkındaki suçlamaların düşürüldüğüne ilişkin savcılıktan resmi açıklama yapılmadığını, gazetenin yaptığı araştırma sonucu bunu öğrendiğini aktardı.

4 KORUMA HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR DEVAM EDİYOR

Ancak savcılık ofisi Erdoğan'ın 4 koruması ve iki Kanada vatandaşı hakkındaki saldırı suçlamalarının sürdüğünü belirtti.

Kavgaya karışan 2 ABD vatandaşı ise geçen aralıkta haklarındaki ağırlaştırılmış müessir fiil suçlamasını kabul etmişti. Bu 2 kişinin ise haklarındaki kararı bekledikleri açıklandı.