Zana’dan Kürt birliği çağrısı

Kürtlerin halihazırda boğuştuğu sorunlara değinen Kürt siyasetçisi Mehdi Zana, Kürtler aleyhine son zamanlara oynanan oyunların üstesinden ancak beraberlik ve birlik bilincinin edinmesiyle gelinebileceğini savundu.

Kürtlerin halihazırda boğuştuğu sorunlara değinen Kürt siyasetçisi Mehdi Zana, Kürtler aleyhine son zamanlara oynanan oyunların üstesinden ancak beraberlik ve birlik bilincinin edinmesiyle gelinebileceğini savundu.

K24’ün sorularını yanıtlayan Mehdi Zana, Kürtlerin birlikte olmaları için çağrıda bulunarak “Kürtler üzerinde yıllardır büyük oyunlar oynanıyor. Kürtler dört parçaya bölünmüş durumda, özelikle büyük devletler bizi yönetmeye çalışıyor. Onlar demokrasi yanlısı oluyorlar bizler ise terörist. Bütün dünya Kürtlerden oldukça rahatsız, bizim birlikteliğimizden korkuyorlar. Ancak Kürt halkı arasında birlik sağlanmaya başlanıyor ve Kürt halkı birlik ve beraberliğin önemini anlıyor.  Bu gelişmeler bize umut veriyor. Kürtler bu birliği kendi içlerinde sağlarsa hiçbir güç bizi birbirimizden koparamaz.” sözlerini dile getirdi.

“Tek isteğimiz Kürdistan”

Zana, Kürt sorunun çözümü için konuşmalarına şöyle devam etti. “Kürt sorunun çözülebilmesi için uluslararası alanda bir Kürt devletinin kurulması gerekir. Böyle olduğu takdirde kendi içimiz de kavgalarımız da olsa devlet çatısı altında sorunlarımızın hepsini çözebiliriz. Kürdistan kurulsun bu bizim için yeterlidir.” dedi. 

“Darbe oyunun bir parçasıdır”

Türkiye’deki askeri darbe girişimine de değinen Zana, “Türkiye de askeri darbenin yapılması benim gözümde oyunun bir parçasıdır. Zamanında Tayip Erdoğan darbe yapanlar sayesinde ülkenin başına geçmişti. Fethullah Gülenciler yani sözüm ona darbeciler yavaş yavaş Türkiye’deki bütün kurum ve kuruluşlarda yer edindiler ve yayılmaya da devam ediyorlardı buda iktidarla Fethullah Gülen arasında bir iktidar savaşına neden oldu” ifadesini kullandı.

“HDP’yi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar”

Darbe sürecinden sonra barış süreci devam eder mi sorusunu da yanıtlayan tecrübeli siyasetçi, “Darbe sonrasın da CHP, MHP ve AK parti görüşmelerine HDP’nin çağrılmaması büyük bir taktiktir. Siyasetten dışlanmamız isteniyor. Herkes Kürtlerin birlik mücadelesi içinde olduklarını ve bilinçli bir şekilde hareket etmeye başladıklarının farkında, bu da iktidarı korkutuyor. İsterse Tayip Erdoğan Kürt sorununu çözebilir ve kimse de önünde duramaz.  Bu konuda bizler için Barzani’nin görüşleri de çok önemlidir.” yanıtını verdi.