Trump kararını açıklayacak

Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la nükleer anlaşma hakkındaki kararını açıklayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İran anlaşmasıyla ilgili kararımı yarın saat 14.00'da Beyaz Saray'da açıklayacağım." dedi.

ABD Başkanı seçilmeden önce ve seçildikten sonra da İran ile ABD dahil P5 + 1 ülkeleri arasında yapılan nükleer anlaşmasının "ABD tarihindeki en kötü anlaşmalardan biri olduğunu" savunan Trump, anlaşmadan çekilebileceğine ilişkin sinyaller vermişti.

ABD Başkanı daha önce, İran'la nükleer anlaşma konusunda 12 Mayıs'ta nihai kararını açıklayacağını belirtmiş ve ABD'nin anlaşmadan çıkıp İran'a yeniden yaptırımlar uygulayabileceği mesajını vermişti.

Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları yaptıkları açıklamalarda İran ile yapılan nükleer anlaşmaya bağlı kalacaklarını yinelemişti.

2015 yılının Temmuz ayında P5 + 1 ülkeleri (ABD, Çin, Almanya, Fransa, Rusya ve İngiltere), İran ile nükleer anlaşma imzalamıştı.

Anlaşmanın tarafı olan ülkeler İran'ın nükleer programına girmeyi kabul etmesi karşılığında uygulanan bazı ekonomik yaptırımları kaldırmayı kabul etmişti.