Erdoğan, HDP’yi neden davet etmediğini açıkladı

Gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yöneticilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’yi neden davet etmediğiyle ilgili bir soruya "PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam” yanıtı verdi.

Ankara'dan İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yöneticilerini kabul etti.

Erdoğan'la görüşen isimler arasında yer alan Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarın herkesi saat 17.00'de Yenikapı'ya bekliyorum" dediğini aktardı. Ateş'in aktardığına göre, Erdoğan, HDP'nin Yenikapı'ya neden davet edilmediği yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam."

‘Boynumun borcu’

Hürriyet’in haberine göre ise Erdoğan konuşmasında medyanın darbeye karşı duruşuna teşekkür etti. Medyaya karşı hep eleştirel yaklaştığını anımsatan Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

“Fakat bu defa medyamız gazeteleriyle, televizyonlarıyla, internet haber siteleriyle gerçekten sağlam ve kararlı bir duruş sergiledi. Dolayısıyla bu olumlu tavrı takdir etmek, bunu hem bizzat sizlere hem de kamuoyuna ifade etmek boynumun borcudur diye düşünüyorum.”

Medya mensuplarının çoğunun “demokratik rüştlerini ispat ettiklerini” söyleyen Erdoğan, “Siyasette gözlediğimiz milli ve demokratik ortak zeminle bir araya gelebilme başarısını medyamız da tekrarlamıştır” dedi.

‘12 bomba atıldı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi esnasında Başbakan Yıldırım ile birlikte Eskişehir 1. Ana Jet Üssü’ne talimatlar gönderdiklerini ve Akıncılar Üssü’ne yönelik 12 bombardıman yapıldığını anlattı:

“Bu arada Binali Yıldırım Bey ile irtibatımızı kurduk. Oradan Eskişehir'i yönetmeye başladık. Çünkü Eskişehir Sayın Başbakan'dan aldığı talimatlara bir süre uymadı. İsmini vermeyeceğim ikinci bir isim orada talimatı vermek suretiyle Akıncılar Üssü'ne yönelindi çünkü başka çare yok. Oradan uçuşları bir defa önlemeliydik, oraya 12 bomba atıldı. O bombaları atılışıyla Akıncılar Üssü tamamen atıl hale gelmiş oldu.

Helikopterler de kalkamaz hale geldi. "Bir bomba da ben yerim" endişesine kapıldılar ve uçuşlar oradan yapılamadı. Bu tabii ciddi bir rahatlama getirdi. Çünkü ağırlıklı olarak Eskişehir ve Akıncılar üzerindeydi. Fakat artık darbeciler bu noktada çökmüştü zaten.”

Dev ekranlarda izletilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek mitinge MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını anımsattı.Mitingin birlik ve beraberliği pekiştireceğine inandığını belirten Erdoğan, Yenikapı’daki buluşmanın 80 vilayette de meydanlarda dev ekranlarda herkese izletileceğini söyledi.