KYB heyeti İran temaslarında

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyeti, İran Cumhurbaşkanı İshak Cihangiri ile dün başkent Tahran’da bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre toplantıda Kürdistan’daki siyasi vaziyet ve Kürtlerin Musul’u kurtarma operasyonuna katılması hususu gündeme alındı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyeti, İran Cumhurbaşkanı İshak Cihangiri ile dün başkent Tahran’da bir araya geldi.  Edinilen bilgilere göre toplantıda Kürdistan’daki siyasi vaziyet ve Kürtlerin Musul’u kurtarma operasyonuna katılması hususu gündeme alındı.

K24’e konuşan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Tahran Temsilcisi Nazım Debax, KYB Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih başkanlığındaki heyetin, dün sabah İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Toplantıda Musul’un kurtarılması sürecinde Kürtlerin rolünün önemli ve net olduğu konusunda hem fikir olunduğunu söyleyen Nazım Debax, İranlı tarafın, Kürtlerin kendi sorunlarını kendi çözmesi ve birlik olup Bağdat ile müzakere etmesi gerektiğini vurguladığını ifade etti.

Öte yandan Berhem Salih’in ofisinden yapılan açıklamaya göre KYB heyeti, DAİŞ ile mücadelede Kürdistan ve Irak’a verdiği destekten ötürü İran’a teşekkür etti.

Debax ayrıca KYB heyetinin, bugün İran Parlamento Başkanı Ali Laricani, ve İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Müsteşarı Ali Şemxani ile bir araya geleceğini de aktardı.