K24 ÖZEL - HÜDA PAR: Erdoğan’a destek veriyoruz çünkü…

http://www.kurdistan24.net/tr/

Orhan Kaya

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, “Cumhurbaşkanı adayı kararımız siyasi, HDP’den randevu talep ettik cevap gelmedi” dedi.

K24’e konuşan Yavuz, 24 Haziran seçimlerine ve dün kamuoyuyla paylaştıkları Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yavuz, “Kararımız siyasi bir karardır. Bu kararımızı 16 Nisan’daki ‘evet’ tercihimizin devamı niteliğinde görmek gerekiyor” dedi ve şunları ekledi:

“İlkelerimiz gereği, faşist cunta ürünü olan anayasanın değiştirilmesi, onun yerine sivil halkın inanç ve değerleri ile barışık, yasakçı olmayan, ırkçı nitelemelerden uzak bir anayasanın yapılmasına kapı aralandığını düşündüğümüz için, 16 Nisan referandumunda ‘evet’ demiştik şimdi de bu tavrımızı sürdürüyoruz.”

Erdoğan’a destek sonrası eleştirilere ilişkin de Genel Başkan Vekili Yavuz, “Siyaset maalesef çok fanatik şahıslar üzerinden meseleyi değerlendirince, ortaya çok da hoş olmayan manzaralar çıkıyor. Biz siyasi kararlarımız alır ve bunun arkasında dururuz” şeklinde konuştu.

HDP’DEN RANDEVU TALEBİ

Kürt partiler arasında düşünülen ancak sonuçlanmayan ittifak görüşmelerini de değerlendiren Yavuz, şunları söyledi:

“Kürdistanî partilerle görüşmelerimiz oldu. Ancak HDP ile görüşmemiz olmadı. Biz randevu talep etmiştik. Randevu talebimize cevap verilmedi ki görüşme olsun. Dolayısıyla bu anlamda HDP ile bir temasımız olmadı. Biz temas kurmak istedik, kabul edilmedi. Tabii niye kabul edilmedi sorusunun muhatabı da bizler değiliz.”

KÜRTLER’İN BİRLİĞİ

Yavuz, Kürdistani partilerle ilgili olarak da şunları anlattı:

“Randevu talep etmeleri üzerine, o zaman genel başkan Zekeriya Yapıcıoğlu kendilerine randevu verdi, görüştüler. Kürtler arasında huzur, birlik ve beraberlik isteminin hakim olması adına bir şeyler yapmak istediklerini ifade etmişlerdi. Biz de bunlara sonuna kadar destek verdik. ‘Buyurun konuşun; duruma taraf olarak düşündüğünüz kimler varsa görüşün. Burada bizim üzerimize ne düşürse yapmaya hazırız’ demiştik.”

SEÇİM ÇALIŞMALARI

HÜDA PAR’ın seçim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Mehmet Yavuz, çalışmalarının devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“79 ilde partili adaylarla giriyoruz. Diyarbakır ve Batman’da bağımsız adayları desteklenecek. Siyasi partiler halkın içerisinde olur. Halkın içerisinde büyürler, halktan destek alırlar. Biz de bu kapsamda halkın arkasındayız. Eski genel başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu ve genel başkan yardımcımız Aydın Gök, biri Diyarbakır’da, biri de Batman’da seçim çalışmalarını devam ettiriyor.

Bazı medya kuruluşları üzerinden derdimizi halkımıza, milletimize anlatmaya çalışıyoruz. Bizlerde partili adaylar olarak mahalle, akraba ve sivil toplum örgütü ziyaretleri ile seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz.”