Twitter'dan +13

http://www.kurdistan24.net/tr/

HABER MERKEZİ

Twitter, Mayıs ayında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında, 13 yaşından önce siteye kaydolan herkesin erişimini engelliyor.

13 yaşından küçük olup Twitter’a kaydolan üyeler siteye erişimlerinin engellendiğini fark etti. Motherboard’un haberine göre Twitter, kullanıcıların ister kaydolurken doğum tarihlerini girmiş olsun ister daha sonra profillerine eklemiş olsun yine de siteden engellendiklerini belirtti.

Twitter’ın engellenen kullanıcılara gönderdiği mesajda “Twitter hesabı oluşturmak için en az 13 yaşında olmanız gerekiyor. Siz ise yaş sınırına uymuyorsunuz.” yazdığı iddia edildi.

EKSTRA KURALLAR

Twitter önceden de kullanıcılarının 13 yaş veya üzeri olması şartını uyguluyordu ancak Genel Veri Koruma Yönetmeliği 13 yaş altı internet kullanıcılarını korumak için ekstra kurallar getirdi.

Yeni düzenleme ile birlikte Twitter, 13 yaşın altındayken Twitter’ı kullanarak içerik paylaşan bir kullanıcının içeriğini yasal olarak tutma hakkına sahip değil.

Motherboard’a açıklama yapan Twitter yetkilileri, kullanıcının 13 yaşına girmeden önce veya sonra paylaştığı içerikleri birbirinden ayıramadığını, bu yüzden de 13 yaşından önce Twitter’a kaydolan herkesin erişimini engellediğini ifade etti.