FLAŞ - Akşener ‘Kürt yardımcı’ için dedi ki…

http://www.kurdistan24.net/tr/

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Genel Başkanı ve Türkiye cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, katıldığı televizyon programında , “Ben başkan olursam niye Kürt başkan yardımcısı olmasın?” dedi.

FOX TV canlı yayınına katılan Akşener, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, “Meral Akşener ikinci tura kalırsa Kürtler oy vermez' deniyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Demirtaş'ın özgür propaganda yapması lazım dedim diye, beni ‘PKK sevici' ilan ettiler. Düşünün nasıl bir mücadele veriyorum. Ben başkan olursam niye Kürt başkan yardımcısı olmasın?” şeklinde konuştu.

Seçimde Kürt seçmenlerin oyları konusunda da değerlendirmede bulunan Akşener, şunları söyledi:

“28 Şubat Sürecinde bir tek benim bakanlığını yaptığım İçişleri Bakanlığı bürokratları brifingi alkışlamadı. Çünkü gideni görevden alacağımı söyledim. Faili meçhullerle alakalı bir komisyon kuruldu. Bir tek ben çağrılmadım. O komisyondakiler şimdi Erdoğan'la beraber çalışıyor. Erdoğan'ın karşısında bir kişi kaldı. Kürtler Erdoğan'a oy verir mi? Herkes Kürtler hakkında sahibiymiş gibi konuşuyor. Ben kimse hakkında konuşamam Alevi'nin hakkında da, Sünni'nin hakkında da…”

Akşener, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret eder misiniz sorusuna, "Bunu hiç düşünmedim" yanıtını verdi.

MERAL AKŞENER KİMDİR?

Meral Akşener (d. 18 Temmuz 1956; Gündoğdu, İzmit), Türk tarihçi ve siyasetçi, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski İçişleri Bakanı.

1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ve 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanlığı yaptı.

2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi.

8 Eylül 2016 tarihinde MHP’den ihraç edildi. Meral Akşener iptal davası açtı. 15 Aralık 2016 tarihinde Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi ve bu kararla partiden ihracı kesinleşti.

25 Ekim 2017 tarihinde genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti’yi kurdu.

24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için 100 bin imzanın üzerine çıkarak aday olmaya hak kazandı.