SEÇİM - İnce: Necip Fazıl bizim!

CHP’nin adayı Muharrem İnce, “Yahya Kemal bizim, Necip Fazıl bizim, Nazım Hikmet bizim” dedi.

HABER MERKEZİ

CHP’nin adayı Muharrem İnce, “Yahya Kemal bizim, Necip Fazıl bizim, Nazım Hikmet bizim” dedi.

Türkiye’de yarın cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yarın yapılacak seçimler öncesi son mitingini İstanbul’da düzenliyor. Yoğun katılımın olduğu mitingde İnce, ekonomiden, yargıya; tarımdan, medyaya birçok konuda AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

İstanbul Maltepe’de konuşan İnce, ayrımcılığa son vereceklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“50 günde 107'nci miting. Şafak 1. Herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı. Sağcı - solcu, AK Partili - CHP'li yok. Hepinizin Cumhurbaşkanı. Aziz İstanbul sana Maltepe'den bir sahneden baktım, öyle güzel gözüküyorsun ki. Gelincik tarlası gibisin İstanbul. İzmir de, Ankara da muhteşemdi, ama İstanbul'da 5 milyonsun. Yahya Kemal bizim, Necip Fazıl bizim, Nazım Hikmet bizim.”

“AVM ekonomisi değil, topraklarından bereket fışkıran, huzurlu bir Türkiye, mutlu bir Türkiye, barışmış bir Türkiye” diyen İnce, şunları söyledi:

“50 günlük sürede meydanları temizleyen siz değerli milletimiz... Bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin diyorum. Yarın bütün valileri, bütün kaymakamları uyarıyorum, Türkiye'yi daha fazla rezil etmeyin. Sizler Türkiye'nin valisisiniz, Erdoğan'ın değil. TRT sen benim mitingimi versen ne olur, vermesen ne olur?”

Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde OHAL’i kaldıracağını belirten İnce, “İlk 7 gün içerisinde 100 gün içerisinde bitireceklerim, 500 günde 5 yılda yapacaklarım; tek tek anlatıyorum” dedi.

Öte yandan, devletin yönetim şemasına da değinen İnce, şöyle konuştu:

“Devlet yönetimini değiştirecekmiş. Yönetim şemasına bir bakın. Ortada güneş var, yanında yalakaları. Böyle bir devlet yönetimi yok. Burada ortak akıl yok. Arkadaş kampus dedirtmiyordu, külliyeci burada ofisçi olmuş. Paralel bir devlet kuruyor. Bu yapı hastalıklı bir yapıdır. Bu yapı tek adam yapısıdır. AB Bakanlığı’nı kapatmış. Sen AB defterini kapattın mı? Hayvancılık yok, yani ne geleneksel üretim var, ne gelecek ile planı var.” (Kaynak: Ajanslar)