KONDA: HDP oyları Kürtler’in

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır Hayır, “11.6’nın 10 puanı zaten Kürt yurttaşlarımızın. Türkler’in içinden sadece ‘HDP barajı geçsin’ diye gelen oy yarım puan bile değildir” dedi.

HABER MERKEZİ

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır Hayır, “11.6’nın 10 puanı zaten Kürt yurttaşlarımızın. Türkler’in içinden sadece ‘HDP barajı geçsin’ diye gelen oy yarım puan bile değildir” dedi.

Hürriyet'e konuşan Ağırdır, “Bu kez tahminleriniz ne kadar tuttu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘Yüzde 51.9 ile Erdoğan birinci turda kazanacak’ dedik, 52.5 aldı. Kamuoyunun en çok merak ettiği HDP meselesinde ‘Yüzde 11.6 alacak’ dedik, 11.5 aldı, Cumhur İttifakı ‘Yüzde 52.8’ dedik, 53.5, Millet İttifakı içinse ‘Yüzde 35.6’ dedik, 34.3 oldu. Buradan bakınca hepsini tam bilmişiz.”

CHP ya da İYİ Parti’ye gitmeyen AK Parti seçmeninin MHP’ye kaydığını belirten Bekir Ağırdır, “Sanırım MHP’deki bu artışın bir sebebi de o gençlikten aldığı oy” dedi.

Ağırdır, “Bu seçimin birinci kazananı Tayyip Erdoğan, ikinci HDP, üçüncü MHP’dir. Muharrem İnce bu seçimin dördüncü başaranıdır. Partisinden sekiz puan fazla aldı. Bunu, samimi-sahicilik bacağında sağladı” dedi.

KILIÇDAROĞLU BIRAKIR MI?

Konda Genel Müdürü, “Bu tablo yakında CHP’de değişiklik olacağı sinyalini veriyor mu?” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Muharrem Bey’in önünde Kemal Bey veya partinin duracağını sanmıyorum. Öyle bir gerilim beklemiyorum. Belki de Kemal Bey, seçim öncesindeki ittifak arayışlarında İYİ Parti’ye 15 vekil vermek gibi çabalarına bakılırsa umuyorum ki hiç gerilim olmadan nazik bir şekilde devredecektir.”

Ağırdır,” CHP’lilere ‘barajı aşması için HDP’e oy verin’ çağrısı yapıldı bunun HDP'nin barajı aşmasına etkisi oldu mu?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Hayır, çok fazla değil. Bu 11.6’nın 10 puanı zaten Kürt yurttaşlarımızın. Türklerin içinden sadece ‘HDP barajı geçsin’ diye gelen oy yarım puan bile değildir. Cumhurbaşkanı adayı hapiste, örgütlerde tutuklular var, yüzde 12’lerde oy alıyorsa, başarıdır.”