Başbakan Barzani’den Erdoğan’a mektup

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile Kürdistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

K24 - ERBİL

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile Kürdistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Neçirvan Barzani, AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, seçimdeki başarısı için bir kutlama mektubu gönderdi.

Mektubunda, “İki halkın yaşam standartlarının iyileşmesi ve huzurun devamı için Kürdistan Bölgesi ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin gelişmesini ümit ediyoruz" ifadelerini kullanan Neçirvan Barzani, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı seçilmeniz ve katılım oranı yüksek bir seçimde elde edilen başarıdan dolayı sizi, partiniz AK Parti’yi ve seçimde başarılı olan tüm partileri kutluyorum.”

Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Başbakan Barzani, mektubunda şu ifadeleri kullandı.

“Sizin döneminizde Türkiye Cumhuriyeti ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkiler ciddi gelişmeler kaydetti. Bu da huzurun sağlanmasında önemli bir etkendi. Kürdistan Bölgesi olarak her zaman olduğu gibi, ilişkilerimizin daha da gelişmesini arzu ettiğimizi bir kez daha yineliyoruz.”

Kürdistan Hükümeti olarak bölgedeki sorunların çözümü için her türlü barışçıl girişimi desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Neçirvan Barzani, şunları kaydetti:

“Her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik tavrınızın desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin döneminizde birçok yasak ve adaletsizlik son buldu. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, bölgedeki sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesine yönelik tüm girişimleri desteklemeyi sürdürecektir.”