Erbil'den teröre kötü haber!

Kürdistan Parlamentosu, 2006 yılında çıkarılan ve 2014’te uzatılan terörle mücadele yasasının süresini bir kez daha uzattı.

K24 - ERBİL

Kürdistan Parlamentosu, 2006 yılında çıkarılan ve 2014’te uzatılan terörle mücadele yasasının süresini bir kez daha uzattı.

Kürdistan Parlamentosu terörle mücadele yasasını uzatma gündemiyle bugün toplandı.

K24 muhabirinin verdiği bilgiye göre, bugünkü oturumda parlamenterlerin çoğu terör yasasının uzatılması yönünde, 10 parlamenter ise karşı yönde oy kullandı.

K24’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi ( KDP) Parlamenteri Merdan Xidir, "Terör olayları bütün dünyada en büyük sorun haline gelmiştir ve bütün dünyayı tehdit ediyor. Kürdistan’da terör yasası geçici bir yasa şeklinde yürütülüyordu. 2016’da terör olaylarından dolayı yasa uzatılamıyordu. Bugün yapılan toplantıda Kürdistan’da terör yasası uzatıldı ve bundan sonra bu şekilde yürütülecektir” dedi.

Kürdistan Parlementosu, 2006 tarihinde 2 yıllığına geçici terörle mücadele yasasını çıkarmıştı. 2014 tarihinde bir kez daha uzatılan yasa parlamentoda bir kez daha uzatılmış oldu.

Parlamento 2 aylık aranın ardından 7 Mayıs Pazartesi günü 4’üncü dönem 5’inci yasama yılına başlamıştı.

Seçimlerin ertelenmesi kararından sonra, 24 Ekim 2017’de oyçokluğuyla parlamentonun görev süresi 8 aylığına uzatılmıştı.

Parlamento içtüzüğüne göre her bir yasama dönemi 4 aydan oluşuyor.

Oturumlara verilen aranın ardından başlayan yeni yasama dönemi 7 Eylül 2018’de sona erecek.

Kürdistan’da genel seçimler 30 Eylül’de yapılacak.