Erdoğan: Bakanlar partili olmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak” dedi.

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümette AK Parti’li olmayan bakanların yer alacağını şu sözlerle ifade etti:

“Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Kimse kalkıp da şunu diyemeyecek; kadrolaşma yaptınız. Bakan olaylara bakarken daha objektif bakma imkânı yakalayacak. Burada aranan ehliyet ve liyakat olacak. Bunları öne çıkaracak şekilde yeni bir döneme girmiş olacağız.”

AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “bölücü örgütün belirlediği isimlerin parlamentoda yer alması sağladığını” söyleyerek, “CHP seçmenini partisinden hesap sormaya çağırıyorum” dedi.

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam ettirileceğini söyledi.

Pazartesi günü yemin edip göreve başlayacaklarını dile getiren Erdoğan, “Yürütmeyi artık Bakanlar Kurulu değil cumhurbaşkanı yapacak. Pazartesi günü yayımlayacağımız Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bakanlıkları kuruyor ve aynı akşam kabineyi açıklıyoruz” şeklinde konuştu.