Başbakan Neçirvan Barzani Ankara’da kimlerle görüştü?

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’nin, Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Mevlüt Çavuşoğlu ile de biraraya geldiği bildirildi.

HABER MERKEZİ

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’nin, Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra  Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Mevlüt Çavuşoğlu ile de biraraya geldiği bildirildi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre dün Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni’ne katılan Başbakan Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede tarafların Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre Başbakan Neçirvan Barzani dün Ankara’da Türkiye eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de biraraya geldi.

Açıklamada Başbakan Neçirvan Barzan’nin ayrıca, törene katılan Sudan Devlet Başkanı, Katar Emiri, Filistin Başbakanı, Tataristan Başbakanı, İran, İtalya, Azerbaycan heyetleriyle de kısa görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi.

Başbakan Neçirvan Barzani dün Türkiye’nin resmi daveti üzerine Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni’ne katılmak üzere Ankara’ya gitmişti.

DİZAYİ: OLUMLU

K24’e konuşan Kürdistan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Ankara’nın resmi davetini “olumlu” olarak nitelendirmişti.

“Türkiye ile ilişkilere önem veriyoruz. Türkiye’nin de önem verdiğini düşünüyoruz” diyen Dizayi, şunları kaydetmişti:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürdistan Başbakanı’nı yemin törenine davet etmesi, Ankara ile Erbil arasında yeni bir sayfanın açıldığının işaret olduğunu söyleyebiliriz. Doğrudur, bir yıla yakındır ilişkiler eskisi gibi değildi ama Türkiye sınırları kapatmadı ve petrol ihracatı konusundan da ciddi sorunlar olmadı. Umut ediyorum ki ilişkilerimiz daha da iyiye doğru gider.”

Dizayi, Başbakan Barzani’nin Ankara’daki temaslarının ardından Avrupa’ya gideceğini de sözlerine eklemişti.