Twitter kaybediyor

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın aylık kullanıcılarının sayısındaki düşüş, hisselerinin yüzde 17 değer kaybetmesine sebep oldu.

HABER MERKEZİ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın aylık kullanıcılarının sayısındaki düşüş, hisselerinin yüzde 17 değer kaybetmesine sebep oldu.

Bu kayıplara karşın yılın ikinci çeyreğine ilişkin rakamlar şirketin kârının rekor düzeyde olduğunu gösteriyor.

Twitter'ın aylık kullanıcılarının sayısı bir önceki üç aya kıyasla, Nisan-Mayıs-Haziran döneminde 1 milyon kişi azalarak 335 milyon oldu.

Twitter son dönemde platformu kötüye kullanan sahte hesapları silme konusunda yoğun bir çalışma yürüttüğü ve şirketin kurucularından ve İcra Kurulu Başkanı Jack Dorsey kullanıcı sayısındaki düşüşün bundan kaynaklandığını söyledi.

Şirket, platformun aylık kullanıcı sayısında aynı sebeplerle bir sonraki üç ayda da düşüş olacağını tahmin ediyor.

Jack Dorsey "İkinci çeyrek verileri Twitter'dan her gün daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamak için verdiğimiz uğraşın karşılık bulduğunu gösteriyor. İnsanların kendilerini özgürce ifade etmesini istiyoruz ve kamusal iletişim ortamını bozan ve sekteye uğratan sorunlu davranışlarla baş edebilmek için yeni araçlar geliştirdik" diye konuştu.

İcra Kurulu Başkanı Dorsey aylık kullanıcılarda bu sebeple meydana gelen düşüşlere karşın, günlük bazda kullanıcıların bir yıl önce aynı döneme göre yüzde 11 artış gösterdiğini, bunun alınan önlemlerin meyvesini verdiğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

Reklam satışları 711 milyon dolar ile geçen yıla kıyasla yüzde 24 arttı ve beklentileri aştı. Twitter, Dünya Futbol Kupası ile ilgili reklamların da bunda etkisi olduğunu söylüyor.