Ankara saldırısına 2 gözaltı

Ankara Valiliği, bu sabah ABD Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak 2 kişinin yakalandığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Ankara Valiliği, bu sabah ABD Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak 2 kişinin yakalandığını açıkladı.

Valilik, failler Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş'ın saldırıyı birlikte yaptıklarını kabul ettiklerini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada faillerin 9 mm çapında bir tabanca ile Ankara plakalı bir araç kullandığı da belirtildi.

Taksirle yaralamadan da suç kaydı bulunan ve cezaevi firarisi olarak aranan Ahmet Çelikten, 1979 doğumlu.

1980 doğumlu Osman Gündaş'ın ise taksirle yaralama, uyuşturucu, tehdit, oto hırsızlığı, kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden suç kaydı var.

Ankara Valiliği, silahlı saldırıyla ilgili adli soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğünü, şüphelilerin bağlantılarının ve olayın bütün yönlerinin araştırıldığını; gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verileceğini açıkladı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

ABD Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alınmasının hemen ardından ABD Büyükelçiliği’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Bu sabah büyükelçiliğimize yönelik yapılan saldırı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 2 kişinin hızlı ve profesyonel bir şekilde yakalanmasını sağlayan Türk emniyet güçleri ve Türk hükümetine teşekkür ederiz. Bize sağladıkları destek ve korumayı memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerine yer verdildi.

SOYLU’DAN AÇIKLAMA

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zanlılar gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız teknik analizlerini yapıp, araç ve içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyorlar. Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca öğrenmiş olacağız" demişti.

Soylu sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Bir provokasyon mudur, adi bir vaka mıdır? Adi bir vaka süsü verilerek bir provokasyon mu oluşturmak istenmiştir? Hem emniyet müdürlüğümüz, hem istihbarat birimlerimiz buna yoğunlaşmış durumda. Çözdükten sonra gerekli açıklama yapılır."

Silahlı saldırı ile ilgili olarak iktidardan daha önce yapılan tüm açıklamalarda ise olay "provokasyon" olarak nitelendirilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hem İngilizce hem de Türkçe yaptığı Twitter paylaşımlarında saldırıyı kınamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu açıkça kaos yaratma girişimidir" demişti.