Kurtulmuş: Amacımız PYD koridoruna engel olmak ve IŞİD'i temizlemek

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Celabrus'te hedeflenenin YPG'nin boydan boya koridoru tamamlamasına engel olmak ve IŞİD'i bölgeden temizlemek olduğunu söyledi.

İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Celabrus'a yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonundan Şam'ın da haberi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Şam yönetminin Rusya aracılığıyla haberdar edildiğini ve bundan emin olduklarını söyledi.

Fırat Kalkanı'ndan tarafların bütünüyle haberdar olduğunu söyleyen Kurtulmuş, " Buna Şam yönetimi de dahil. Rusya aracılığıyla haberdar oldular. Bundan eminiz. Suriye'de kalıcı güç olma amacında değiliz. Türkiye işgalci değildir. Türkiye bir savaşa girmiyor. Türkiye savaşında haline gelmedi gelmeyecek. TSK bölgede kendisine yönelik tehdit olursa buna seyirci kalmaz" ifadelerini kullandı.

"Amacımız YPG'nin koridoru tamamlamasına engel olmak"

Operasyonun bölgeyi IŞİD'ten temizlemek ve YPG'nin boydan boya koridoru tamamlamasına engel olma amacını taşıdığına dikkat çeken  Kurtulmuş, "Bu koridor olursa Suriye bölündü demektir" dedi.

Kendilerine ABD tarafından verilmiş bir söz olduğunu ve PYD'nin Fırat'ın batısında olmayacağını beirten Kurtulmuş,"Türkiye kendisine gelecek saldırılara karşı kendisini koruyacak. Bu hassasiyetimizi biliyorlar. Burada bir çatışma yaşanmaması için, önce ABD'nin sözünü tutmasını ve  bu meselenin halledilmesini isteriz. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz. Bütün bölge tek bir örgütün, PYD'nin eline geçerse Suriye bölünür. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız." diyerek, Türkiye'ye verilen bir sözün de, PYD'nin Münbiç'i boşaltması olduğunu söyledi.