FETÖ üzerinden Kürdistan'a algı operasyonu

Karar gazetesi, 15 temmuz darbe girişiminin ardından kalkışmaya karşı ilk sert tepkiyi gösteren başkentlerden biri olan Erbil ile Ankara ilişkilerini bozmak için akıl almaz bir habere imza attı. Haberde, darbe girişiminden sonra FETÖ’ye karşı en sert tedbirleri alan Kürdistan yönetimi, FETÖ’yü korumakla suçlandı.

Karar gazetesi, 15 temmuz darbe girişimine karşı ilk sert tepkiyi gösteren başkentlerden biri olan Erbil ile Ankara ilişkilerini bozmak için akıl almaz bir habere imza attı.

Haberde, darbe girişiminden sonra FETÖ’ye karşı en sert tedbirleri alan Kürdistan yönetimi, FETÖ’yü korumakla suçlandı.

Karar gazetesi skandal bir habere imza attı. “FETÖ Erbil’de hala paralel” başlığıyla birinci sayfaya taşınan içerde de, “Himmet vermeyene Erbil’de ihale yok” başlığıyla sayfa manşetine taşınan haberde FETÖ’nün Kürdistan’da halen aktif olduğu öne sürülürken, haberin detayında buna dair en ufak bir bilgi yer almadı. Örgütün geçmiş dönemdeki faaliyetleri yeniymiş gibi sunulmaya çalışıldı.

Darbe girişiminden hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk arayan ve darbeye karşı sert tepkisini dile getiren liderlerden biri Kürdistan Başkanı Mesud Barzani olmuştu. Yine darbe girişiminden sonra FETÖ’nün faaliyetlerini önlemeye yönelik ilk adımları atan başkentlerden biri de Erbil olmuştu. Kürdistan hükümeti darbe girişiminden sonraki birkaç gün içinde FETÖ’ye ait tüm okulların yönetiminin Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi kararı almış, ayrıca cemaatin Irak imamı olduğu belirtilen Nurettin Aytuğ ile darbe girişiminden sonra Zaho’ya kaçan firari Ahmet Duran Bitmez’i yakalayarak Türkiye’ye iade etmişti.

Karar gazetesinin, FETÖ’ye karşı en sert tedbirleri alan Kürdistan yönetimini, içinde hiçbir bilgi ve belge olmayan ifadelerle suçlaması büyük tepki çekti. Erol Metin adlı muhabirin imzasıyla yayınlanan haber, her geçen gün daha da güçlenen Ankara-Erbil ilişkilerini bozmaya yönelik bir girişim olarak değerlendirildi.