Apple iPhone 7'yi tanıttı

Teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefon modelleri iPhone 7, iPhone 7 Plus, yeni Apple Watch ve diğer ürünlerini tanıttı.

Teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefon modelleri iPhone 7, iPhone 7 Plus, yeni Apple Watch ve diğer ürünlerini tanıttı.

Apple'ın merkezi San Francisco'da yapılan sunumda, iPhone 7'nin 12 megapiksel arka kamerası ve 7 megapiksel ön kamerası bulunduğu ifade edilirken, iPhone 7 Plus'ın ön kamerasına ek olarak arka bölümünde geniş açı ve telefoto özelliğine sahip iki kamerasının olduğu ve kullanıcıların 2x optik zoom ve 10x dijital zoom yapabileceği belirtildi.

Sunumda, 4,7 inch (11,9 cm) ekran boyutu ile 1334x750 ekran çözünürlüğüne sahip iPhone 7'nin ve 5,5 inch (14 cm) ekrana boyutu ile 1920x1080 ekran çözünürlüğüne sahip iPhone 7 Plus'ın su geçirmeyen özellikte olduğu bilgisi paylaşıldı.

Telefonların siyah, gümüş grisi, altın sarısı, kırmızı altın ve "jet black" adında siyah renkler arasından seçilebileceği kaydedildi.

Yeni iPhone'larda kulaklık girişi yok

Alüminyum gövdeye sahip yeni iPhone'larda eski modellerde olduğu gibi kulaklık girişinin olmayacağı, Apple'ın telefonların yanında kablosuz kulaklık vereceği ve "AirPods" adı verilen bu kulaklıkların kendi çipleri sayesinde Bluetooth teknolojisinden daha iyi iletişim ve verimlilik sağlayacağı bildirildi.

Öte yandan, kendi kablolu kulaklıklarını kullanmak isteyen kişilerin bir adaptör sayesinde yeni modellere bağlantı gerçekleştirebileceği, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın stereo hoparlörlere sahip olacağı belirtildi.

Daha önceki iPhone'lara göre en uzun pil ömrüne sahip

Sunumda, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın yeni A10 çip sayesinde, bir önceki model olan iPhone 6'ya göre işlem hızının 2 kat, grafik hızının da 3 kat daha hızlı olacağı, yeni modellerin "3D Touch" özelliklerine ve daha önceki iPhone'lara göre en uzun pil ömrüne sahip olacağı ve 32 GB, 128 GB ile 256 GB kapasitelerinde piyasaya sunulacağı duyuruldu.

Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın da yeni modellerinin tanıtıldığı sunumda, söz konusu saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı kaldığı, eski modele göre yüzde 50 daha hızlı ve seramik kaplı olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Telefonlar 16 Eylül'de satışa sunulacak

Sunumda, 32 GB hafızalı iPhone 7'nin 649 dolardan, 32 GB hafızalı iPhone 7 Plus'ın da 769 dolardan, AirPods kulaklıkların 159 dolardan, yeni Apple Watch ve Nike+ modellerinin 369 dolardan satışa sunulacağı ifade edildi.

Apple'ın yeni akıllı telefonlarını almak isteyen Amerikalı tüketiciler, 9 Eylül'de ön sipariş verebilecek. Telefonlar 16 Eylül'de satışa sunulacak. Yeni Apple Watch'a da 16 Eylül'den itibaren, Nike+ modeline ise ekim ayında sahip olunabilinecek. (AA)